День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15.02.2021
None

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. У цей скорботний день схиляємо голову перед своїми синами, що воювали та загинули в 16-ти країнах світу. Цей день приурочений до роковин виведення військ СРСР з Афганістану. Згідно зі статистикою в Афганістані загинули 4 тисячі українців. 72 українці зникли безвісти. Зараз налічується понад 150 тисяч ветеранів афганської війни, з них близько 8 тисяч мають поранення, понад 6 тисяч є інвалідами. Це страшна ціна, яку заплатила Україна.

Дорогі земляки! Відзначимо мужність і відданість військовому обов`язку наших військовослужбовців, які брали участь у локальних війнах та військових конфліктах на території інших держав, миротворчих операціях. А саме:

Голубовський Микола Максимович (ЧССР), Лазаровський Сергій Лукашович (Афганістан), Семенчук Анатолій Степанович (Афганістан), Дем`янович Володимир Петрович (Афганістан),Теслюк Василь Анатолійович (Ліван), Джус Василь Васильович (Ірак), Гринява Андрій Миколайович (ЧССР), Сад Василь Артемович (Афганістан), Гусаковський Петро Жоржович (Ірак, Югославія), Терещук Георгій Костянтинович (Афганістан,помер 2020 року).

Прийміть слова глибокої вдячності та шани. Ви завжди були і є прикладом мужності та відваги, адже з честю та гідністю виконали свій військовий обов`язок. Подвиг учасників бойових дій – це взірець реального дієвого патріотизму, свідчення єдності всіх поколінь нашого народу.

Зичимо всім, хто пройшов нелегкий бойовий шлях, міцного здоров`я на багато років, добра, щастя, миру та доброти. Вічна пам`ять героям, які склали своє життя у бою!

Поділитися: