ДЕНЬ ВИЗВОЛЕННЯ СЕЛА ВАРКОВИЧІ

05.02.2021
NoneNoneNoneNone

З нагоди 77-ї річниці звільнення с. Варковичі в Другій світовій війні, було проведено захід по вшануванню пам’яті загиблих. Біля пам’ятника воїнам-односельчанам здійснена панахида, яку відслужив священик храму ПЦУ Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей Володимир Ковальчук. У заході взяли участь сільський голова Юрій Парфенюк разом з апаратом Варковицької сільської ради, заклади освіти та культури, громадскість села.

6 лютого 1944 р. наше село було визволено частинами 13-ої Армії під командуванням генерал-лейтенанта М.П.Пухова. За час нацистської окупації село Варковичі зазнало дуже великих втрат. Центр села було знищено повністю. Більше 70-ти жителів вивезено на роботу в Німеччину. 7 жовтня 1942р. було розстріляно 2495 чоловік єврейського населення з Варкович і Озерян.

За даними "Книги Пам’яті України" в межах сільської ради із фронту не повернулися більше 100 чоловік, з них 54 загинули уже в 1944р. Усі вони полягли не на рідній землі, а далеко від дому.

Хвилиною мовчання вшановуємо пам’ять односельчан, які у роки Другої світової війни віддали своє життя за свободу і незалежність нашої України.

Цей день в нашій пам’яті закарбований золотими літерами.

Поділитися: