Днями відбулася робоча зустріч у Варковичах в рамках проєкту  «Підвищення спроможності суб’єктів, які надають допомогу постраждалим від СНПК, насильства за ознакою статі, домашнього насильства у Рівненській області»

03.01.2024

Днями відбулася робоча зустріч у Варковичах в рамках проєкту «Підвищення спроможності суб’єктів, які надають допомогу постраждалим від СНПК, насильства за ознакою статі, домашнього насильства у Рівненській області» який впроваджує Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка».

Участь у зустрічі та обговоренні актуальних питань взяли - голова громади Юрій Парфенюк, поліцейський офіцер громади, керівник служби у справах дітей, психолог, керівник відділу освіти та соціально-культурної сфери Варковицької сільської ради.

Керівниця проєкту Тетяна Мельник презентувала план роботи фахівців в рамках проєкту, адже передбачено цикл навчання для кваліфікованих психологів, які надаватимуть допомогу постраждалим від насильства. «Для 15 громад Рівненської області буде надана експертна підтримка з питань протидії насильству за ознакою статі та сексуальному насильству, пов’язаному з конфліктом. Заплановано підвищити кваліфікацію 20 сертифікованих психологів, які працюють з особами, які вчинили насильство за ознакою статі, домашнє насильство. Буде також підготовлено 30 фахівців для роботи з постраждалими від СНПК та насильства за ознакою статі, домашнього насильства» - розповіла Тетяна Мельник.

Під час зустрічі визначили актуальні питання співпраці в рамках проєкту, адже кожна громада нині потребує фахових психологів, які можуть працювати з кривдниками.

Нагадаємо, вже невдовзі відбудуться перші навчальні тренінги у Рівному для фахівців, представників різних громад Рівненської області, про що ми повідомимо додатково.

Матеріал підготовлено в рамках проекту

«Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом/СНПК», який виконує Український Жіночий Фонд у партнерстві з громадською організацією «Ла Страда – Україна» та Асоціацією жінок-юристок України «ЮрФем» за підтримки Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції й Апарату Урядової Уповноваженої з питань гендерної політики та за фінансування Європейського Союзу. Відповідальність за зміст інформації несе громадська організація «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка». Інформація, що представлена у матеріаліі, не завжди відображає погляди ЄС і УЖФ.

Поділитися: