Договір співробітництва громад у сфері освіти

26.02.2021
NoneNone
Конституція України закріпила положення, відповідно до якого територіальні громади сіл, селищ і міст можуть об’єднувати на договірних засадах об’єкти комунальної власності, а також кошти бюджетів для виконання спільних проєктів або для спільного фінансування (утримання) комунальних підприємств, організацій і установ, створювати для цього відповідні органи і служби (ч. 3 ст. 142).
У листопаді 2020 року депутатами Привільненської сільської ради Дубенського району було прийнято важливе рішення про створення центру професійного розвитку педагогічних працівників, основне завдання якого - сприяння професійному розвитку педагогічних працівників, їх психологічна підтримка та консультування, та надіслано листи з пропозицією до співпраці сусіднім громадам.
Усвідомлюючи низку переваг міжмуніципального співробітництва, прийняли рішення про об’єднання із Привільненською ТГ задля підвищення рівня надання освітніх послуг Бокіймівська, Варковицька та Семидубська територіальні громади.
26 лютого 2021 року у залі засідань Привільненської сільської ради в офіційно-урочистій атмосфері відбулось підписання ДОГОВОРУ про співробітництво територіальних громад про спільне співфінансування установи комунальної форми власності у сфері освіти. Очільники громад Юрій МОМОТЮК, Привільненський сільський голова, Сергій ПАВЛЮК, Бокіймівський сільський голова, Юрій ПАРФЕНЮК, Варковицький сільський голова, та Микола КОВАЛЬЧУК, Семидубський сільський голова, особистими підписами та печатками скріпили домовленість про взаємодію та партнерство.
У процесі спiвробiтництва Сторони зобов’язуються будувати свої взаємовiдносини на принципах законності, добровiльностi, рiвноправностi, прозоростi та вiдкритостi, партнерства, взаємної вигоди та вiдповiдальностi за результати спiвробiтництва.
Головний зміст співробітництва полягає у тому, що педагогічним працівникам закладів та установ освіти Бокіймівської, Варковицької, Семидубської сільських рад надаватимуться освітні послуги через комунальну установу «Привільненський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Привільненської сільської ради Дубенського району Рівненської області, зокрема:
-узагальнення та поширення інформації з питань професійного розвитку педагогічних працівників;
- координація діяльності професійних спільнот педагогічних працівників;
-організація та проведення семінарів, вебінарів, майстер-класів, тренінгів, практикумів за очною, дистанційною, на робочому місці формами підвищення кваліфікації, які можуть поєднуватись;
- формування та оприлюднення на власному веб-сайті бази даних програм підвищення кваліфікації педагогічних працівників, інших джерел інформації (веб-ресурсів), необхідних для професійного розвитку педагогічних працівників;
- забезпечення надання психологічної підтримки педагогічним працівникам;
- організація та проведення консультування педагогічних працівників з актуальних питань організації освітнього процесу та розроблення документів закладу освіти.
Кожен із учасників зустрічі висловив думку про розширення напрямків спільної діяльності та участі у спільних проєктах публічного партнерства.
Поділитися: