Довідку про доходи можна отримати в електронному вигляді. Для використання ПРРО ДПС потрібно зробити всього три кроки

21.02.2023

На Рівненщині надходження екологічного податку зросли майже у п’ять разів

Упродовж січня 2023 року на усунення заподіяної шкоди довкіллю Рівненської області платники регіону перерахували до бюджету 2,8 млн грн екологічного податку. Це на 1 млн 981 тис грн більше, ніж за аналогічний період попереднього року. Про це повідомила заступник начальника ГУ ДПС у Рівненській області Зоя Хоній.

Посадовець зауважила, що 2,4 млн грн із цієї суми надійшло до державного бюджету (+ 483% до січня 2022 року), а близько 447 тис грн було зараховано до спеціального фонду місцевого бюджету (+22,5 % до січня 2022 року).

Нагадаємо, що екологічний податок сплачується за обсяги та види забруднюючих речовин, які викидаються в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, скидаються безпосередньо у водні об'єкти, за розміщення відходів, а також за радіоактивні відходи, що утворюються внаслідок діяльності або тимчасово зберігаються їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк та за обсяги електричної енергії, виробленої експлуатуючими організаціями ядерних установок (атомних електростанцій)..

Для використання ПРРО ДПС потрібно зробити всього три кроки

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області звертають увагу підприємців, що для використання програмного реєстратора розрахункових операцій ДПС (ПРРО) потрібно зробити всього три кроки:

Крок 1. Завантажте та встановіть програмне забезпечення ПРРО відповідне операційній системі вашого пристрою — з AppStore для iOS (версії 15 або новіше), з PlayMarket для Android (версії 8.1 або новіше), з вебпорталу ДПС для Windows (версії 7 SP1 або новіше). Для використання вебверсії перейдіть за цим посиланням.

Крок 2. Переконайтесь, що ви подали через Електронний кабінет, ЄВПЕЗ наступні форми:

- 20-ОПП «Повідомлення про об'єкти оподаткування…» (F1312004 для ФОПів, J1312004 для юросіб);

- 1-ПРРО «Заява про реєстрацію ПРРО» (F1316604 для ФОПів, J1316604 для юросіб);

- 5-ПРРО «Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа» (F1391802 для ФОПів, J1391802 для юросіб);

Крок 3. Запустіть застосунок та авторизуйтесь за допомогою КЕП, який було вказано в формі 5-ПРРО.

Більше про ПРРО можна дізнатись за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ .

Довідку про доходи можна отримати в електронному вигляді

ГУ ДПС у Рівненській області звертає увагу фізичних осіб, що ДПС України з метою забезпечення зручності платників податків запроваджено електронний сервіс «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді, засвідчених кваліфікованою електронною печаткою ДПС».

Для отримання довідки про доходи необхідно зайти на головну сторінку Електронного кабінету через вебпортал ДПС України (https://tax.gov.ua) або за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua.

Вхід до приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису будь-якого акредитованого центру сертифікації ключів – кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг або через Інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua (MobileID та BankID).

Після авторизації у розділі «ЕК для громадян» необхідно обрати вкладку «Запит про суми виплачених доходів». У формі Запиту (F1301803) заповнити всі реквізити, підписати особистим ключем, зберегти та відправити запит.

При цьому запит про суми виплачених доходів та утриманих податків може бути сформований починаючи з І кварталу 1998 року за будь-які п’ять років (запит формується поквартально, у зв’язку з чим загальна кількість кварталів, яка вказується в запиті, не повинна перевищувати 20 кварталів).

За результатами обробки запиту до особистого Електронного кабінету надійде «Відповідь про суми виплачених Доходів та утриманих податків з Державного Реєстру фізичних осіб - платників податків», яку можна переглянути, скачати або роздрукувати. Електронний документ, засвідчений кваліфікованою електронною печаткою ДПС, є аналогом паперового документа, виданого контролюючим органом.

Скористатися цією послугою можуть всі без виключення громадяни, а також державні службовці або члени їх сімей при поданні щорічної декларації особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Поділитися: