Дубенське районне Управління Головного Управління Держпродспоживслужби в Рівненські області інформує:  

26.09.2023

Дубенське районне Управління Головного Управління Держпродспоживслужби в Рівненські області інформує:

Епізоотична ситуація щодо сказу в Дубенському районі напружена. За останні 4 дні зареєстровано 4 випадки сказу серед домашніх тварин. В результаті постраждали і звернулися за медичною допомогою 6 осіб, яким призначено та проводиться лікувально-профілактична імунізація антирабічними препаратами. Вогнища зареєстровані в с.Підлужжя, с.Мильча, с.Крилів , с.Новина Добрятинська Дубенського району.

Спеціалістами Дубенського районного управління Держпродспоживслужби та Дубенської районної державної лікарні ветеринарної медицини у вогнищі інфекції проводиться комплекс заходів, з метою локалізації та ліквідації вогнища сказу серед тварин та недопущення захворювання людей на сказ.

Шановні мешканці району, переконливо рекомендуємо, при утриманні домашніх тварин дотримуватись профілактичних ветеринарно-санітарних заходів (щеплення проти інфекційних хвороб) щодо здоров’я тварин.В разі отримання травм від тварин (домашніх, бездомних чи диких ) – укус, ослинення , подряпини, рекомендуємо негайно звертатись за медичною допомогою в лікувальні заклади .

Державною службою ветеринарної медицини щеплення проти сказу проводяться безкоштовно. Для роз’яснень, звертайтесь до спеціалістів ветеринарної медицини, які обслуговують ваш населений пункт, чи у Дубенську районну державну лікарню ветеринарної медицини за телефоном 03656-4-52-87.

Сказ є особливо-небезпечною та смертельною хворобою для людей та тварин .

Поділитися: