Платники податків Рівненщини сплатили майже 9 млрд грн податків. Право на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року на наступні податкові роки не переноситься

05.07.2024

Платники податків Рівненщини сплатили майже 9 млрд грн податків

У січні - червні 2024 року платниками Рівненщини забезпечено збір платежів до бюджетів усіх рівнів у розмірі 8 млрд 966 млн гривень.

Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Андрій Троцко, сплачена за пів року сума податків і зборів перевищила надходження відповідного періоду минулого року на 556 млн гривень.

Зокрема, до державної скарбниці платниками області сплачено 4,6 млрд гривень. У свою чергу, до місцевих бюджетів надійшло 4,4 млрд гривень.

Заважимо, що найбільшу питому вагу в загальній сумі надходжень до бюджету країни займають податок на доходи фізичних осіб, податок на додану вартість, єдиний податок, податок на прибуток.

Дякуємо кожному платнику, хто ставиться сумлінно до сплати податків, за внесок у економічну стабільність країни!

Право на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року на наступні податкові роки не переноситься

У Головному управлінні ДПС у Рівненські області звертають увагу громадян, що вдповідно до п.п. 166.4.3 п. 166.4 ст. 166 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Нагадаємо, що подати декларацію про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки за витратами, понесеними у 2023 році, можна до 31 грудня 2024 року.

Для подання декларації рекомендуємо скористатись мобільним застосунком “Моя податкова” або ж Електронним кабінетом платника.

Більше про декларування доходів громадян – за посиланням: https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2024

Поділитися: