Повідомлення про намір отримати Дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел  

25.05.2023

Повідомлення про намір отримати Дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел

ФІЗИЧНА ОСОБА-ПІДПРИЄМЕЦЬ СЕРГІЄНКО ВАЛЕНТИН ЮРІЙОВИЧ (ФОП СЕРГІЄНКО В.Ю.) має намір отримати Дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел, що розташовані за адресою: 35612, Рівненська обл., Дубенський р-н, с. Варковичі, вул. Т.Шевченка, 68.

Юридична адреса підприємства: 35600, Рівненська обл., м. Дубно, вул. Шекспіра, буд. 7; тел. 050-749-23-03, e-mail: v.xlib@i.ua.

Фактична адреса підприємства: 35612, Рівненська обл., Дубенський р-н, с. Варковичі, вул. Т.Шевченка, 68.

У підприємства наявний Дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря для ФОП СЕРГІЄНКА В.Ю. № 5621680801-3 виданий Департаментом екології та природних ресурсів Рівненської ОДА 08.02.2010 року з необмеженим терміном дії дозволу. В зв’язку з проведеним ремонтом, встановленням нового технологічного обладнання і збільшенням виробничої потужності, підприємством прийнято рішення отримати новий дозвіл.

Основна діяльність підприємства – виробництво хлібобулочних та кондитерських виробів. Використовується нове, високотехнологічне обладнання. Процес виготовлення продукції проходить з дотриманням всіх технологічних норм.

Підприємство має 2 основних цеха: хлібобулочний та кондитерський. Випікання виробів відбувається в печах. Основною сировиною для виробництва є борошно, сіль, дріжджі і вода, а допоміжною - молочні та яєчні продукти, жири, цукор, ізюм, мак, прянощі та ін.

Метою отримання дозволу на викиди є провадження діяльності, під час якої здійснюються викиди ЗР в атмосферне повітря. Діяльність передбачає виробництво хліба та хлібобулочних виробів, кондитерських виробів.

Діяльність, що розглядається, не підлягає оцінці впливу на довкілля згідно з вимогами Закону України “Про оцінку впливу на довкілля”.

Викиди забруднюючих речовин здійснюються при прийманні та підготовці сировини; приготуванні опари та тіста; випіканні, остиганні та зберіганні хлібобулочних і кондитерських виробів; пакуванні та маркуванні готової продукції; роботі печей для випікання хлібобулочних та кондитерських виробів; роботі котлів та парогенераторів для отримання пари на технологічні потреби; роботі котлів для теплозабезпечення виробничих та адміністративних приміщень; при пересипці пелет та очищенні топкових котлів від золи; митті технологічного обладнання та інвентарю, дезінфекції приміщень; при обробці металу на верстатах, зварюванні, зливі відпрацьованого мастила; при зливі, наливі та зберіганні дизельного палива для потреб власного автотранспорту; при заправці фреоном компресорних установок.

Якісний та кількісний склад ЗР, що викидаються в атмосферне повітря від стаціонарних джерел (т/рік): тверді суспендовані частинки, вуглецю оксид, азоту оксиди, діоксид сірки, вуглеводні граничні, метан, акролеїн, ацетальдегід, натрію гіпохлорид, формальдегід, залізо та його сполуки, хром та його сполуки, манган та його сполуки, азоту (І) оксид, одорант СПМ, діоксид вуглецю, бутилкарбітол, 1-метоксипрпанол-2, бензин, масло мінеральне нафтове, ацетон, бензол, бутилацетат, вінілацетат, етилацетат, ксилол, метилетилкетон, толуол, вініл хлористий, фреони, кислота мурашина, лимонна та оцтова, спирти: бутиловий, ізобутиловий, ізопропіловий, пропіловий, метиловий та етиловий. Валовий викид ЗР від стаціонарних джерел – 1624,449 т/рік.

Об’єкт за ступенем впливу на забруднення атмосферного повітря відноситься до другої групи об’єктів, згідно Наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 09.03.2006 р. № 108. Відповідно заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва не розроблялись.

Як виявив розрахунок приземної концентрації забруднюючих атмосферу речовин на існуючий стан, долі приземної концентрації по всім ЗР, на всіх розрахункових точках як на межі, так і за межами СЗЗ, не перевищують ГДК (ОБРВ) атмосферного повітря. Відповідно, заходи щодо скорочення викидів та досягнення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів ЗР не розроблялись.

Розроблено пропозиції щодо дозволених обсягів викидів ЗР в атмосферне повітря відповідно до законодавства. Для ЗР, на які не встановлені нормативи граничнодопустимих викидів відповідно до законодавства (норматив ГДВ не був досягнутий за величинами масового потоку і масової концентрації), встановлені величини масової витрати (г/с). Для ЗР, за якими здійснюється державний облік, але на які не встановлені нормативи граничнодопустимих викидів відповідно до законодавства, встановлено величини масової витрати (г/с). Для ЗР, викиди яких не підлягають регулюванню та за якими не здійснюється державний облік, і для неорганізованих джерел викидів регулювання здійснюється шляхом встановлення вимог.

Зауваження та пропозиції громадських організацій та окремих громадян щодо видачі дозволу на викиди суб’єктом господарювання просимо надсилати до Рівненської обласної державної адміністрації за адресою: м. Рівне, майдан Просвіти, 1, тел. (0362) 695-165, e-mail: roda@rv.gov.ua.

Зауваження та пропозиції приймаються до розгляду протягом 30 календарних днів з дати опублікування інформації в газеті.

Поділитися: