У Варковицькій громаді започатковано фестиваль «Різдвяні передзвони»

10.01.2022
NoneNoneNoneNoneNoneNoneNone
Цьогоріч у світлі дні Різдва Христового у Варковицькій громаді започатковано фестиваль «Різдвяні передзвони». Мета даного фестивалю - збереження традицій, залучення до фестивалю аматорів сцени, учнівської молоді, усіх небайдужих для збереження, примноження та популяризації славних українських традицій, щоб разом заколядувати, поспілкуватися та відчути дух єднання, взаєморозуміння і гармонії.
9 січня, в Будинку культури с Варковичі відбулося перше дійство. Відкрив фестиваль сільський голова Юрій Парфенюк, який привітав присутніх з Різдвяними святами та висловив надію, що це свято стане гарною традицією у громаді, адже планується, що з колядками, щедрівками та віншуваннями ми об'їдемо усі села нашої громади, щоб кожен його мешканець відчув дух свята. Присутніх зачарували виступи учасників художньої самодіяльності Варковицького будинку культури, колядники із сіл Сатиїв, Жорнів та Квітневого, ансамбль «Колорит» с. Копани. Завершальним був виступ гурту колядників із села Озеряни. Всі колективи потішили глядачів новими колядками, сценками та привітаннями. Заключна колядка «Нова радість стала», яку підхопили всі присутні, потішила та поєднала не тільки учасників, але і гостей свята.
Ми щиро дякуємо вам за ваші привітання. Нехай у вашому житті завжди буде місце чудесам.
Нехай Різдво Христове накриє хвилює благополуччя всіх жителів громади, а неприємності залишаться далеко в минулому. Нехай серця наповнюються щастям, в душі завжди горить вогонь любові, а в хаті панують затишок, мир та спокій.
А нові традиції та фестивалі стануть гарним початком в розбудові культурно-дозвілевої сфери Варковицької громади.
Христос народився! Славіми Його!
Поділитися: