З 1 квітня 2023 року діють нові правила заповнення платіжок для сплати податків та єдиного внеску. Телефони «гарячих ліній» ГУ ДПС у Рівненській області оновлено

11.04.2023

Рівненщина: до бюджету надійшло понад 1,6 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб

З початку року платники податків Рівненщини сплатили до зведеного бюджету 1 млрд 641 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Ця сума перевищила надходження січня-березня 2022 року на 827 млн гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області.

Із загальної суми надходжень цього платежу державний бюджет отримав 347 млн грн, а до місцевих скарбниць перераховано 1 млрд 294 млн гривень. Зазначимо, що ПДФО є бюджетоформуючим податком для бюджетів громад, адже його частка в надходженнях до місцевих бюджетів сягає 78%. Тож розвиток громад напряму залежить від відповідального ставлення роботодавців до офіційного працевлаштування працівників та своєчасного перерахування податків із заробітної плати.

Нагадаємо, що суб’єкти господарювання, які нараховують та виплачують доходи на користь фізичних осіб, зобов’язані утримати податок на доходи фізичних осіб та сплатити його до бюджету. Податок нараховується податковими агентами за ставкою 18 % від доходів громадян – зарплат, премій, інших додаткових виплат та виплат за договорами цивільно-правового характеру.

Телефони «гарячих ліній» ГУ ДПС у Рівненській області оновлено

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області повідомляють платників податків, що для отримання консультацій працюють оновлені телефони «гарячих ліній» (https://rv.tax.gov.ua/kontakti/).

Нагадаємо, що задля якісної та оперативної комунікації з бізнес-спільнотою і громадськістю працює Комунікаційна податкова платформа. Тож, якщо у вас є питання стосовно податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на органи ДПС, які потребують оперативного вирішення, а також пропозиції щодо необхідності проведення певних заходів за визначеною тематикою, надішліть звернення на електронну скриньку rv.ikc@tax.gov.ua. За вашим бажанням подальша комунікація відбуватиметься в режимі онлайн чи офлайн.

Також на постійній основі за номером телефону 0-800-501-007 на зв’язку з бізнес-спільнотою - інформаційно-довідковий департамент ДПС України (безкоштовно зі стаціонарних телефонів). Громадяни, які перебувають за межами України можуть зателефонувати за номером телефону +380 44 454 16 13 (зі стаціонарного або мобільного телефону).

Звертаємо увагу, що незалежно від місця обліку платника податків він має право отримати відповідні адміністративні послуга або інші функції сервісного обслуговування. Адреси Центрів обслуговування платників податків ГУ ДПС у Рівненській області можна відшукати, перейшовши за посиланням

http://rv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda.

Поряд з цим зауважимо, що платники податків, як юридичні, так і фізичні особи, можуть скористатися електронними сервісами ДПС, які значно спрощують спілкування з податковою службою та економлять час, адже ними можна користуватись цілодобово, як з персональних комп’ютерів, так і з смартпристроїв.

З 1 квітня 2023 року діють нові правила заповнення платіжок для сплати податків та єдиного внеску

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення затвердженого Наказом Міністерства фінансів від 22.03.2023 р. №148 з 1 квітня 2023 року діють нові правила заповнення платіжок для сплати податків та єдиного внеску.

Цим наказом передбачено, що платники під час сплати податків, зборів, платежів, єдиного внеску з 01 липня 2023 року використовують виключно структурований формат реквізиту «Призначення платежу», який включає заповнення тільки двох обов'язкових полів, а саме «Код виду сплати» та «Додаткова інформація запису». Це не стосується платників єдиного рахунку.

Поряд з цим, одночасно для всіх платників запроваджено перехідний період, який надає можливість до 01 липня 2023 року при сплаті податків, зборів, єдиного внеску використовувати і старий формат реквізиту «Призначення платежу».

Детальніше ознайомитися з Порядком заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції можна за посиланням https://data/files/290399.doc

--

З повагою,

відділ інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Рівненській області

(0362) 69-25-52

http://rv.tax.gov.ua/

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінках Фейсбук.

ДПС України: https://www.facebook.com/TaxUkraine

ГУ ДПС у Рівненській області: https://www.facebook.com/tax.rivne

Поділитися: