З інформацією  про ставки місцевих податків та зборів можна ознайомитись на веб - порталі ДПС України. Запитували-відповідаємо: як зробити оновлення версії «ПРРО Каса»?

18.12.2023

Бюджети громад Рівненщини отримали понад 188 млн грн податку на нерухоме майно

Упродовж січня – листопада 2023 року на Рівненщині власники нерухомості сплатили до місцевих бюджетів 188,4 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Порівняно з сумою податку, що була перерахована за аналогічний період минулого року, у поточному році надходження зросли на 58,2 млн грн, або на 45 %.

Основна сума сплаченого податку припадає на власників нерухомості – юридичних осіб. Вони спрямували на розвиток територіальних громад краю 104,1 млн грн, що на 15 млн грн більше, ніж у січні – листопаді 2022 року.

Водночас, фізичні особи – власники нерухомості перерахували до бюджетів громад 84,3 млн грн цього податку. Торік сума була на 43,2 млн грн меншою.

Нагадаємо, надходження від податку на нерухоме майно у повній сумі спрямовуються до місцевих бюджетів, тож є одним з важливих бюджетоформуючих платежів громад.

Згідно ст. 266 Податкового кодексу України платниками цього податку є фізичні особи, які зобов’язані перерахувати його протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, та юридичні особи, що вносять податок авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Звертаємо увагу громадян, що у разі виявлення розбіжностей щодо нарахованої суми податку, вони можуть звернутися до Центрів обслуговування платників ( http://rv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda ) та провести звірку. Якщо ж громадяни мають електронний ключ, то переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення можна в Електронному кабінеті (https://cabinet.tax.gov.ua/), або скориставшись мобільним додатком «Моя податкова».

Запитували-відповідаємо: як зробити оновлення версії «ПРРО Каса»?

Перед оновленням програмного забезпечення «ПРРО Каса» з версією нижче ніж 1.0.2.2619 необхідно створити резервну копію. Механізм резервного копіювання описано в розд. «Резервне копіювання» інструкції «Програмне забезпечення реєстрації фіскальних чеків «ПРРО Каса» Керівництво користувача», яка знаходиться в архіві з завантаженим програмним забезпеченням «Програмний реєстратор розрахункових операцій».

Оновлення «ПРРО Каса» здійснюється у випадку отримання повідомлення про наявність нової версії, яке надається користувачу «ПРРО Каса» при вході.

Для оновлення необхідно:

1. Натиснути на посилання «Завантажити нову версію і документацію» та при цьому буде відкрито сторінку з дистрибутивами для завантаження або здійснити завантаження архіву з програмним забезпеченням «ПРРО Каса» із вебпорталу ДПС (банер «Програмні РРО»), який завжди містить актуальну версію програмного забезпечення.

2. Для оновлення ПЗ «ПРРО Каса» для ОС Windows необхідно завантажити архів Windows.zip або безпосередньо сам файл інсталяції - setup.exe

2.1. Запустити його та встановити нову версію.
3. Для оновлення ПЗ «ПРРО Каса» для ОС Android необхідно завантажити архів Android.zip або безпосередньо сам файл інсталяції – PRRO.Pos.apk

3.1. Запустити файл на пристрої та встановити нову версію.
Після встановлення оновленої версії програмного забезпечення слід перевірити збереження даних та за необхідності відновити резервну копію.

Більше про ПРРО – за посиланням http://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ .

З інформацією про ставки місцевих податків та зборів можна ознайомитись на веб - порталі ДПС України

В ГУ ДПС у Рівненській області звертають увагу платників податків, що відповідно до вимог статті 12 Податкового кодексу України сільські, селищні, міські ради та ради об'єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, в межах своїх повноважень приймають рішення про встановлення та податкових пільг зі сплати місцевих податків і зборів та подають їх копії до контролюючих органів за місцезнаходженням об'єктів оподаткування (в якому перебувають на обліку платники відповідних місцевих податків і зборів).

На веб-порталі ДПС розміщено зведену інформацію про розмір та дату встановлення на відповідних територіях ставок місцевих податків і зборів, а також про встановлені податкові пільги, які надані в електронному вигляді органами місцевого самоврядування.

Ознайомитись зі ставками місцевих податків і зборів, встановленими кожним органом місцевого самоврядування в Україні, можна за посиланням: https://tax.gov.ua/zakonodavstvo/podatki-ta-zbori/stavki-mistsevih-podatkiv-ta-zboriv/

Поділитися: