Зареєструвати програмний РРО можна в декілька кроків. До уваги платників: про зарахування податкових платежів та єдиного внеску у період завершення бюджетного року

22.12.2023

До уваги платників: про зарахування податкових платежів та єдиного внеску у період завершення бюджетного року

Податкові платежі та єдиний внесок, сплачені через Систему електронних платежів Національного банку України (далі – СЕП НБУ) 29 грудня 2023 року, Казначейством будуть зараховані на бюджетні/небюджетні рахунки, в тому числі на рахунки, відкриті в СЕА ПДВ і реалізації пального та спирту етилового, єдиний рахунок у 2023 році.

Платники податків з 30 грудня 2023 року по 01 січня 2024 року включно не зможуть здійснювати податкові платежі та єдиний внесок через СЕП НБУ, у зв’язку із проведенням Казначейством технічних робіт.

З 02 січня 2024 року Казначейство в СЕП НБУ працюватиме у звичайному режимі.

Пресслужба Державної податкової служби України

Зареєструвати програмний РРО можна в декілька кроків

Головне управління ДПС у Рівненській області звертає увагу платників, що безоплатний ПРРО від ДПС розміщено у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах (завантажити можна тут: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/).

Які кроки необхідно зробити підприємцю для реєстрації програмного РРО? Перш за все необхідно отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП) у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг (КНДЕП ІДД ДПС України видає безкоштовно).

Надалі завантажити та встановити з веб-порталу ДПС України програмне забезпечення на будь-який зручний пристрій, який є в наявності. ПРРО від ДПС можна інстальовувати на різні операційні системи:Windows, Android,iOS або працювати через web-версію.

Після цього подати через Електронний кабінет платника заяви для реєстрації торгової точки, ПРРО та касирів:

- для реєстрації торгової точки в приватній частині кабінету потрібно створити та заповнити електронний документ Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (форма № 20-ОПП, код форми J/F1312002);

- для реєстрації ПРРО потрібно заповнити Заяву про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій (форма № 1-ПРРО, код форми J/F1316602)

- для реєстрації касира треба подати Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (для повідомлень щодо сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО) (форма 5-ПРРО, код форми J/F1391801).

Вхід в ПРРО здійснюється за допомогою ключа касира/старшого касира щодо якого суб’єкт господарювання подав Повідомлення за формою 5-ПРРО (J/F1391801) та сертифікату відкритого ключа. Ключ та сертифікат потрібно помістити в одну папку на пристрій з якого буде здійснюватись робота з ПРРО.

На завершення ввести товари в ПРРО. Усі чеки фіскалізуються безпосередньо на сервері ДПС.

Детально ознайомитись з процедурою реєстрацією ПРРО можна за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/kerivnitstvo-koristuvacha

Платіжні інструкції при сплаті податків - лише у структурованому форматі

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що з 01 грудня 2023 року платники під час сплати податків, зборів, платежів, єдиного внеску повинні використовувати виключно структурований формат реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції відповідно до міжнародного стандарту ISO 20022.

Реквізити "Призначення платежу" платіжної інструкції передбачають поля встановленого формату, одним із яких є «Код виду сплати». Відтак, при заповненні поля «Код виду сплати» платник вказує код виду сплати відповідно до затвердженого Переліку.

З прикладами заповнення поля «Призначення платежу» можна ознайомитись за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/splata-podatkiv-ta-edinogo-vnesku--povernennya-platejiv-z-byudjetu/zapovnennya-rekvizitiv-platijnoi-instruktsii/681049.html

--

З повагою,

відділ інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Рівненській області

(0362) 69-25-52

http://rv.tax.gov.ua/

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінках Фейсбук.

ДПС України: https://www.facebook.com/TaxUkraine

ГУ ДПС у Рівненській області: https://www.facebook.com/tax.rivne

Поділитися: